Would you like to create an extra living space, design an area for kids or elderly relatives, generate extra income from an annexe you can rent out? At Wick Cottage, we developed an independent living area that is neatly joined to the existing  building. Employing the stone cladding of the existing house to fashion this link which provides a sympathetic blend into the wood of the annexe.

Internally the Link is clad in stone to allow a fluent transition when walking into the main house.

 

 

The Link as well as being an access, can also provide valuable storage space or a utility are for white goods.

Downstairs, the space is open plan with the English Oak providing a sympathetic product to use when rebuilding this old barn. The design has placed the timbers in the sitting area in a manner that draws you to sit down, read, rest or just gaze out of the windows.

Whereas the design of the kitchen is lighter and brighter to reflect the activity and environment of what is often the centre of any home or living space.

 

Upstairs there are two bedrooms and one bathroom. One bedroom large enough to have its own lounge area, in front of the large glass door looking out onto the garden below. The external bedroom doors mirror each other creating a real sense of space and light throughout the first floor. The landing, although small, is open to the downstairs allowing the area to feel large and bright. Coupled with this the oak timbers provide a cosiness to this upper area, which will prove very welcome in the midst of winter when you can bundle up with blankets and also welcome in summer when you can enjoy the calm of the bedroom as you peer out of the doors or windows into the night sky.